Godje.nl

En ik zag dat het goed was

Optimaliseer websiteprestaties met Nginx Proxy Cache op een RAM-drive

In deze handleiding ontdek je hoe je de prestaties van je website aanzienlijk kunt verbeteren door gebruik te maken van Nginx Proxy Cache. Daarnaast leer je hoe je de cache kunt opslaan op een RAM-drive, wat de snelheid van het cachegeheugen nog verder verhoogt. Door deze combinatie kun je de laadtijden van je website verkorten en de gebruikerservaring aanzienlijk verbeteren.

Wat is Nginx Proxy Cache?

Nginx Proxy Cache is een functie van de populaire webserver Nginx die het mogelijk maakt om statische inhoud van je website op te slaan en te serveren vanuit een cachegeheugen. Hierdoor kunnen herhaalde verzoeken naar dezelfde inhoud sneller worden verwerkt, waardoor de serverbelasting vermindert en de responstijden verbeteren.

Voordelen van een RAM-drive:

Een RAM-drive is een virtuele schijf die in het RAM-geheugen van een server wordt gemaakt. In tegenstelling tot een traditionele harde schijf of solid-state drive (SSD), heeft een RAM-drive geen fysieke componenten, waardoor het veel sneller toegankelijk is. Door de Nginx Proxy Cache op een RAM-drive op te slaan, kunnen de lees- en schrijfsnelheden drastisch worden verhoogd, waardoor de cacheprestaties worden geoptimaliseerd.

Nadelen van een RAM-drive:

Deze manier van caching gebruikt een bepaalde hoeveelheid RAM welke constant gereserveerd wordt, en dus niet voor andere doeleinden gebruikt kan worden. Verder wordt de cache niet behouden als de server herstart wordt of uitvalt (wat ook als voordeel gezien kan worden aangezien na een herstart altijd gebruik gemaakt wordt van een 'schone' cache).

Stappen voor het instellen van Nginx Proxy Cache op een RAM-drive:

 1. Installeer Nginx: Zorg ervoor dat Nginx correct is geïnstalleerd op je server voordat je begint.
 2. Maak een RAM-drive: Creëer een RAM-drive op je server. Voor Linux kun je het volgende commando gebruiken:
  checkwan.php
  sudo mkdir /mnt/ramdrive
  sudo mount -t tmpfs -o size=512M tmpfs /mnt/ramdrive
 3. Configureer Nginx: Pas de Nginx-configuratie aan om de Proxy Cache in te schakelen en de cache-opslaglocatie naar de RAM-drive te wijzen. Dit omvat het toevoegen van de juiste cachingdirectives aan de Nginx-configuratiebestanden.
  checkwan.php
  location / {
    proxy_cache my_cache;
    proxy_cache_valid 200 301 302 30m;
    proxy_cache_key "$scheme$host$request_uri";
    proxy_pass http://upstream;
  }
 4. Test en optimaliseer: Start Nginx opnieuw en test je website om te controleren of de cache correct wordt opgeslagen en geserveerd vanuit de RAM-drive. Monitor de prestaties en pas de configuratie indien nodig aan om de beste resultaten te behalen.

Update DNS-instellingen met TransIP SOAP-API Geblokkeerde poorten openen op de Ziggo Connectbox Website snelheid uitgelegd Sipura 3000 instellen voor VoIP Update DNS-instellingen met TransIP REST-API Waarom de verbinding met Ziggo ieder uur wegvalt Optimaliseer websiteprestaties met Nginx Proxy Cache op een RAM-drive https://zitikerbij.godje.nl